Блер го поздрави договорот за новата влада во Северна Ирска | Вести | DW | 27.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Блер го поздрави договорот за новата влада во Северна Ирска

За официјален Лондон, постигнатиот договор за нова влада во Северна Ирска е почеток на нова ера. Премиерот Тони Блер го поздрави договорот меѓу вечно спротивставените партии Шин Фејн и Демократската Унионистичка партија за поделба на власта. Новата влада треба да стапи на должност на 8 мај, а ќе ја предводи лидерот на Унионистите, Иан Пејсли.