1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW

Младите Македонци најнесреќни во регионот

1 април 2024

Младите во Македонија се најнесреќни во споредба со своите врсници од земјите во регионот, покажа последниот светски извештај за среќата. Каде младите луѓе на Балканот се најсреќни? Еве што вели истражувањето спроведено од Универзитетот Оксфорд, Галуп и Мрежата за решенија за одржлив развој на Обединетите нации.

https://p.dw.com/p/4eFxl

Новиот извештај  за среќата во светот покажа дека младите на Балканот се позадоволни со својот живот отколку многу нивни врсници ширум светот. Резултатите се добиени врз основа на сопствените проценки на испитаниците за нивниот живот и позитивните и негативните емоции.

Во кои земји на Балканот младите (до 30 години) се најсреќни?

Погледнете во видеото!