Јужна и Северна Кореја преговараат | Вести | DW | 08.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Јужна и Северна Кореја преговараат

Воени претставници од Јужна и Северна Кореја водат преговори за преземање мерки за доверба меѓу двете држави. Ова се први преговори од овој вид по повеќе од една година. На разговорите во Панмунјо ќе стане збор и за прват возна линија која ќе ја минува границата по повеќе од 50 години.