Турција – Германија – ЕУ | Вести | DW | 21.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Турција – Германија – ЕУ

Турција и‘ забележа на Германија како претседавач со ЕУ дека на големата прослава на 50-годишнината од основањето на Унијата во Берлин не ги поканила кандидатите за прием. Министерството за надворешни работи во Анкара порачува дека присуството на земјите кандидати, Хрватска, Македонија и Турција, би било манифестирање единство на европското семејство. ЕУ минатиот декември делумно ги прекина преговорите за прием со Турција поради нејзиното одбивање да ги отвори пристаништата и аеродромите за сообраќај со Кипар, како член на Унијата.