Разговори меѓу Северна и Јужна Кореја | Вести | DW | 14.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Разговори меѓу Северна и Јужна Кореја

*

Шефовите на влади на Северна и Јужна Кореја, Ким Јонг Ил и Хан Дук Со, се сртнаа на првите заеднички разговори во јужнокорејскиот главен град Сеул. На дневен ред е економски проекти, а ќе стане збори за соединување на семејствата. Ким, придружуван од повеќе од 40 члена делегација по неговото пристигнување истакна дека се надева на практично спроведување на заклучоците на двајцата претседатели од средбата во октомври.