Поголема контрола за американските безбедносни фирми во Ирак | Вести | DW | 06.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Поголема контрола за американските безбедносни фирми во Ирак

*

Американското министерство за надворешни работи, по големите обвинувања на сметка на фирмата за безбедност Блеквотер, има намера повнимателно да ја набљудува работата на вакви фирми во Ирак. Министерката за надворешни работи, Кондолиза Рајс, даде одобрение за мерки за поголема контрола, изјави порптарол на министерството во Вашингтон.