ОН да го засили ангажманот во Ирак-бараат Вашингтон и Лондон | Вести | DW | 02.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

ОН да го засили ангажманот во Ирак-бараат Вашингтон и Лондон

*

САД и Велика Британија бараат засилување на ангажманот на ОН во Ирак. Во таа насока тие поднесоа соодветна предлог-резолуција во Советот за безбедност на ОН. Според овој предлог, персоналот на Он во Ирак би требало да биде повеќекратно зголемен, за да помогне пред се во националното помирување во земјата. Инаку во моментов владата на национално единство се наоѓа во криза откако министрите на највлијателната сунитска партија го напуштија кабинетот напремиерот Нури Ал Малики.