Нова резолуција за Косово | Вести | DW | 29.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Нова резолуција за Косово

*

САД Франција и Велика Британија во ОН доставија нова резолуција за статусот на Косово. Документот сепак нема да се најде на гласање бидејќи Русија е против неговата содржина. Во него според агенциски извештаи стои дека Косово заради својата историја е специфичен случај, кој советот за безбедност не би можел да го третира како преседан. Трите земји претходно предложија нацрт план со кој признавањето на независноста на Косово би се одложила за 120 денови, период во кој преговорите би продолжиле.