1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW
ОпштествоСоединети Американски Држави

Најмладите негуватели - деца се грижат за болниот татко

Петер Копен
22 јуни 2022

Ронан има 11 години и со својот помал брат Китон помага во негата на својот татко. Тој е заболен од дегенеративната болест амиотрофична латерална склероза (АЛС), поради која ја загубил способноста да зборува и да се движи. Во статистиката ги нема, но милиони деца во САД се домашни негуватели.

https://www.dw.com/mk/%D0%BD%D0%B0%D1%98%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B0%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BE%D1%82-%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%BE/video-62220500
Прескокни го блокот Тема на денот

Тема на денот

Димитар Ковачевски македонското Собрание

Огнени кочии

Mazedonien Ljupco Popovski
Љупчо Поповски
Прескокни го блокот Повеќе теми
Врати се на почетната страница