1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW
Крлеж
Фотографија: Robert Koch-Institut/Andrea Schnartendorff

Конго-Кримска хеморагична треска

Тема

Конго-Кримската хеморагична треска е вирус кој предизвикува тешки вирусни заболувања кај луѓето и животните. Врз луѓето се пренесува од крлежи и добиток, а стапката на смртност е до 40%.

крлеж