Напредок постои – за влез во НАТО треба да се завршат реформите | Вести | DW | 21.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Напредок постои – за влез во НАТО треба да се завршат реформите

*

Претседателот на Воениот комитет на НАТО генерал Реј Хено во рамките на постетата на Скопје денеска ќе биде примен од македонскиот претседател Брнанко Црвенковски од кого ќе побара да се завршат реформите. Генералот ќе има средби и со амбасадорите на државите членки на НАТО, акредитирани во Македонија.

На вчерашните средби со владиниот врв и началникот на генералштабот Хејно нагласи дека Македонија добро напредува кон НАТО.

Посетата се оценува како позитивен сигнал за Македонија со оглед на тоа што Воениот комитет на НАТО ги посетува земјите кандидати непосредно пред нивното зачленување во Алијансата.