Македонија – закон за образование | Вести | DW | 17.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Македонија – закон за образование

Македонското Собрание на денешната седница го усвои Законот за менување и дополнување на Законот за основно образование. Согласно промените предметите веронаука и историја на религијата ќе бидат изборни во петто одделение и тоа од учебната 2008/2009-та година. А во шесто одделение учениците ќе можат да бираат меѓу етика и граѓанска култура.