Косово – Совет за безбедност | Вести | DW | 21.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Косово – Совет за безбедност

*

Преговорите во Советот за безбедност околу идниот статус на Косово пропаднаа. Западните земји по заканата а Русија со вето, ја повлекоа предлог-резолуцијата за покраината. Во заедничка изјава, САД, Франција, Велика Британија, Италија, Белгија и Германија изразија жалење поради тоа што највисокото тело на светската организација не успеа да најде решение за статусот на поркаината. Западните земји се заложија натамошниот процес да се одвива во рамки на Контакт групата.