Конференција за климата во Бон | Вести | DW | 07.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Конференција за климата во Бон

Околу 2.000 владини претсавници и експерти од целиот свет од денеска во Бон дебатираат за чекорите кои треба да се преземат во борбата против промената на климата. На речиси дво неделната конференција на ОН ќе стане збор за проширувањето на Кјото протоколот за намалување на штетните издувни гасови. Цел е кон договорот да се приклучат и државите како САД, Кина и Индија.