Ишингер за Косово | Вести | DW | 28.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Ишингер за Косово

*

Преговарачот на ЕУ, во меѓународната тројка за Косово, Волфганг Ишингер, пред новиот круг преговори на почетокот на ноември во изјвата за Дојче Веле Телевизија изјави дека е можно тие да имаат успешна мисија, но одредени луѓе сметаат дека нема да успеат во тоа. “Ако прашањето за Косово можеше едноставно да се реши тогаш немаше да ни бидат потребни напорите на Тројката”, додаде Ишингер. Тој изрази надеж дека Србите и Косоворите еден ден нема повеќе да го поставуваат прашањето “Дали си Албанец, мулиманин, или Србин, православен туку прашањето дали припаѓаш кон Европската унија.”