Израел – Работничка партија | Вести | DW | 13.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Израел – Работничка партија

*

Поранешниот израелски премиер, Ехуд Барак, е избран за нов претседател на израелската Работничка партија. Барак од досегашниот шеф на партијата, Амир Перец, веројатно ќе ја преземе и функцијата министер за одбрана. Работничката партија е најголемиот коалиционен партнер на партијата Кадима на премиерот, Ехуд Олмерт.