Израел презема безбедносни мерки во очи Јон Кипур | Вести | DW | 21.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Израел презема безбедносни мерки во очи Јон Кипур

*

Во очи празникот Јон Кипур, Израел во текот на ноќта го опколи Западниот брег. На овој начин треба да бидат спречени напади на милитантните Палестинци. Безбедносните мерки се засилени и во израелските градови. Еврејскиот ден на помирување е еден од најзначајните празници во еврејскито календар. Јон Кипур започнува денеска на зајдисонце и трае до сабота.