ЕУ – Косово | Вести | DW | 08.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

ЕУ – Косово

*

Министрите за надворешни работи на ЕУ денеска на неформалната средба во Португалија ќе се занимаваат со политиката кон Косово. Тие изразија решеност да не дозволат да дојде до разијдување на ставовите. Министрите сепак, денеска, нема да донесат одлука за тоа како ќе се однесуваат доколку преговорите за статусот кои се во тек , а треба да завршат во декември, не донесат плод.