В. Британија оценува дека има напредок во преговорите | Вести | DW | 22.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

В. Британија оценува дека има напредок во преговорите

*

Амбасадорот на Велика Британија во Србија Стивен Вордсворт, како што пренесува Радиотелевизија Србија, рекол дека има напредок во разговорите за Кососов и оти „тројката“ би требало да разгледа дали е можно да се најде компромисно решение помеѓу независност и автономија на Косово.