Владата на Македонија со листа за кандидати за амбасадори | Вести | DW | 05.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Владата на Македонија со листа за кандидати за амбасадори

*

Владата на Македонија достави до претседателот Бранко Црвенковски предлог листа со кандидати за амбасадори во 11 земји како и за во мисиите на НАТО и ОН во Њујорк. Владиниот портпарол Ивица Боцевски соопшти дека предложените лица се од редот на амбасадори, ополномоштени минситри, минстри советници и диполмати професионалци. Нивните имиња, согласно виенските дипломатски конвенции нема да бидат соопштени се додека не добијат договор.