1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW

Зошто не треба да убивате пчели во Германија?

30 мај 2024

Во Германија е забрането да се убиваат пчели и други инсекти битни за функционирање на екосистемот, како оси и пеперутки. Во случај да се стори тоа, се закануваат високи парични казни. Максималните изнесуваат до 50 илјади евра ако намерно или без причина се уништуваат цели гнезда.

https://p.dw.com/p/4gN9H