1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW

Антисемитизам - зошто толку упорно опстојува

Ане Хен | Кејт Брејди
9 ноември 2022

Каде почнува антисемитизмот? Од каде потекнуваат често и по стотини години стари стереотипи и која улога ја играат до денес? Како човек да прави разлика меѓу легитимна критика на сметка на израелската влада и нескриениот антисемитизам? Прашавме една Еврејка и еден Евреин како антисемитизмот го чувствуваат во секојдневието - и објаснуваме зошто е толку тешко да се сузбие.

https://p.dw.com/p/4JGJu