Штрајк на железничарите во Германија | Вести | DW | 15.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Штрајк на железничарите во Германија

*

Синдикатот на германските машиновозачи ГДЛ, го прошири штрајкот и од раните утрински часови се штрајкува во товарниот и патничкиот сообраќај. Стотици илјади граѓани кои до работното место се превезуваат преку железничкиот сообраќај мораа да користат друго превозно средство. Германски железници изработија алтернативен план, така што во сообраќајот на долги релации ќе возат две третини од возовите, а во регионалниот сообраќајот половина.