Фотографија на денот: Кањонот Париа | Панорама | DW | 05.10.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Кањонот Париа

Фотографијата е направена во САД. Изгледа како сцена од научнофантастичен филм, а сѐ е резултат на поплави и ерозии.

Кањонот Париа се наоѓа во граничниот регион на американските сојузни држави Јута и Аризона. Чудата на природата во овој дел на САД привлекуваат милиони туристи секоја година. Најдобар период за планинарење во кањонот Париа се месеците од март до јуни и од крајот на септември до ноември.