Усвоен предлогот за Национален совет за евроинтеграции | Вести | DW | 20.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Усвоен предлогот за Национален совет за евроинтеграции

*

Македонското собрание едногласно го усвои предлогот за формирање Национален Совет за евроинтеграции. Целта е поефикасно работење на агендата за приближување кон ЕУ. Според предлагачот претседателот на НСДП,Петковски Советот треба да ги следи активностите во врска со евроинтеграциите како и да го намали растечкиот конфликт во Собранието. Советот ќе брои 17 члена, меѓу кои ќе има пратеници, вицепремиерот задолжен за евроинтеграции, но и претставници на науката, невладиниот сектор и стопанството.