Стравувања за повеќе жртви на Соломноските острови | Вести | DW | 06.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Стравувања за повеќе жртви на Соломноските острови

Четири дена по уништувачкото цунами на Соломонските острови , според податоци од властите , сеуште како исчезнати се водат голем број лица. Досега бројот на загинати лица изнесува 30. Истотака расте и загриженоста за проширување на заразни болести. Според проценките на ОН од последиците на земјотресот и цунамито што беше предизвикано од него се погодени 50 илјади лица на Соломонските острови.