Стејт Департмент- Извештај за трговија со луѓе | Вести | DW | 13.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Стејт Департмент- Извештај за трговија со луѓе

*

Македонија е извор, место за транзит и во помала мерка дестинација на трговијата со жени и деца со цел нивна сексуална експлоатација – наведено е во годишниот извештај на американскиот Стејт Департмент за троговијата со луѓе. Во извештајот што го покрива периодот од 1а прил 2006-та година до март 2007-ма се истакнува и дека е забележан и значителен напредок во сузбивањето на трговијата со луѓе во Македонија .

Според глобалниот преглед на напорите што определени влади ги преземаат во борбата против оваа криминална активност , Македонија е рангирана во втората категорија држави , заедно со сите земји од поранешна Југославија.