Со душа и срце | Студирање во Германија | DW | 13.09.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Студирање во Германија

Со душа и срце

Студентите говорат за градот кадешто учат и живеат. Слушнете ги нивните кажувања на германски јазик.

default

Што студираш?

Каде студираш?

Кое е твоето омиелно место во градот каде што студираше?

Зошто токму во тој град студираш?

Од каде доаѓаш? ....

Во аудио записот слушнете ги кажувањата на студентите на германски јазик, што е она што ги привлекло да студираат во некој германски град и кои се нивните омилени места во градот?

Автор: АТ

Аудио и видео прилози на оваа тема