Со воз низ Европа - бесплатно! | Панорама | DW | 12.08.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Со воз низ Европа - бесплатно!

ЕУ на млади луѓе им нуди можност бесплатно да патуваат со воз и на тој начин да го „откријат“ подобро континентот, да ја разберат големината на идејата за Европа без граници.

Во рамки на едномесечната програма, преку која млади луѓе можат да го пропатуваат континентот и на тој начин да ја запознаат подобро неговата разноличност, ЕУ додели 27.000 бесплатни билети за воз. За сегашната европска младина патување низ Унија без граници е нормалност, но на својата рута стануваат свесни дека не било отсекогаш така. 

Гледај видео 02:15

Патување за подобро запознавање на Европа

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама