Со бугарски пасош до посветла иднина!? | Старт | DW | 07.12.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Со бугарски пасош до посветла иднина!?

Колку Македонци имаат бугарски пасош, засега нема точен податок. Проценките се движат од 50.000 до над 100.000 граѓани. Бугарскиот пасош важи за „полесен“ пат до европска работна виза. Сѐ повеќе млади, но и постари бараат излез со овој документ. Какви се нивните искуства?

Гледај видео 03:14
Now live
03:14 минути