Советот за безбедност на ОН расправаше за промените на климата | Вести | DW | 18.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Советот за безбедност на ОН расправаше за промените на климата

Советот за безбедност на ОН за првпат во својата историја дебатираше за промената на климата. Британската министерка за надворешни работи Маргарет Бекет предупреди од катастрифалните последици што може да ги предизвика глобалното затоплување врз светската економија. Дипломати од повеќе земји , меѓу нив и претставникот на Кина наспроти тоа изјавија дека Советот за безбедност на ОН не е вистинското место да се дискутира за промената на климата .