Седница на македонскиот Национален совет за безбедност | Вести | DW | 31.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Седница на македонскиот Национален совет за безбедност

*

Националниот Совет за безбедност на Македонија одржува седница на која се разгледува политичко безбедносната ситуација во земјата и во регионот во контекст на преговорите за одредување на идниот статус на Косово. Седницата на покана на претседателот Бранко Црвенковски е во Министерството за одбрана. На неа присуствуваат и премиерот Груевски, претседателот на Собранието Георгиевски, и министрите за одбрана, внатрешни и надворешни работи како и тројца политичари именувани од претседателот на државата. Повод е последниот вооружен напад врз полициската патрола кај Танушевци во кој загина еден, а беа повередни двајца полицајци.