САД го продолжува времетраењето на воените мисии | Вести | DW | 12.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

САД го продолжува времетраењето на воените мисии

САД го продолжи времетраењето на мисијите на американските војници во Ирак и Авганистан за уште три месеци. Наместо досегашните дванаесет, во иднина оние кои ќе заминат во странска мисија ќе остануваа по петнаесет месеци, изјави министерот за одбрана Роберт Гејтс. Американскиот претседател Џорџ Буш бара во Ирак да се испратат дополнителни 30 000 војници.