Претседателот и премиерот на лидерска средба | Теми на денот | DW | 20.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми на денот

Претседателот и премиерот на лидерска средба

Претседателот на Македонија Бранко Црвенковски и премиерот Никола Груевски имаат идентични позиции околу надворешнополитичките приоритети,односите со Грција и идниот статус на Косово

default

За разлика од надворешнополитичките теми,меѓу Црвенковски и Груевски има разлики околу внатрешнополитичките проблеми,како комплетирањето на Републичкиот судски совет и смената на амбасадори.Шефот на државата и премиерот учествуваат денес на лидерската средба на четирите најголеми паарламентарни партии на која се разговара за евроагендата што НАТО и ЕУ им ја наложуваат на македонските власти