Потребна е конкурентност и квалитет | Економија | DW | 10.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Економија

Потребна е конкурентност и квалитет

Македонија треба да ги спорведе реформи и претпријатијата да се прилагодат на европските стандарди. Експертите бараат подобрување на структурата.

default

Скопје

Европската унија во годишниот извештај за напредокот во Македонија неделава констатираше позитивен развој на економијата во Македонија, но што е она што земјата сепак ја прави економски неподготвена за влез во Унијата? Експертите се едногласни во одговорот: структурата, содржината на македонскиот бизнис сектор е порблематична.