Полскиот парламент гласа за самораспуштање | Вести | DW | 07.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Полскиот парламент гласа за самораспуштање

*

Полскиот парламент заседава околу предлогот за самораспуштање.По распадот на владината коалиција со тоа треба да биде отворен патот за предвремени избори во октомври.За самораспуштањето треба да гласаат најмалку две третини од 460 пратеници.Владата на премиерот Јарослав Качински е без парламентарно мнозинство по раскинот со радикалната Земјоделска партија и со националистичката лига на полските фамилии.