Познат нобеловецот за медицина | Вести | DW | 08.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Познат нобеловецот за медицина

*

Нобеловата награда за медицина годинава ја добиваат американските научници Марио Капечи и Оливер Смитис, како и нивниот британски колега Мартин Еванс. Според нобеловиот комитет во Стокхолм, наградата им се доделува за извонредните постигнувања во областа на генетските истражувања. До крајот на неделата кралскиот комитет на шведската академија за науки треба да ги соопшти имињата на нобеловците за физика, хемија, литература и мир.