Повеќе Лица на Германија | Лицата на Германија | DW | 15.04.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Лицата на Германија

Повеќе Лица на Германија

Листата на Лицата на Германија секоја недела станува се‘ поголема и поразновидна. Така се создава мозаик, полн со информации за луѓето во Германија, за тоа како тие го доживуваат нивното секојдневие и за што сонуваат.

Портрети на луѓето од сите делови на Германија и од сите сфери на живеење - од сточар до заболекар!

Со поглед однадвор, секогаш љубопитен и понекогаш вчудовидувачки, репортерите на Дојче веле документираат како живеат и работат луѓето во Германија. Од тоа произлегоа многу лични портрети, кои заедно даваат слика за германското општество како целина.

DW.COM

Реклама