Побаран референдум за отцепување на РС | Вести | DW | 30.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Побаран референдум за отцепување на РС

Српското народно движење „Изборот е наш“ во собранието на Република Српска достави барање да се распише референдум за издвојување на РС од Босна и Херцеговина. Со барањето се приложени и 9000 потписи од граѓани кои бараат референдум, што е три пати повеќе од потребната квота за тоа утврдена со Устав. За инцијативата сега треба да расправа Парламентот.