Нови преговори за ослободување на заложниците од Ј.Кореа | Вести | DW | 28.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Нови преговори за ослободување на заложниците од Ј.Кореа

*

Авганистанските посредници денеска одржуваат нови преговори со киднаперите за ослободување на 22-та јужнокорејски заложници . Тие меѓутоа наговестија дека би можеле и да употребат сила дококолку преговорите пропаднат.

Преставник на министерството за внатрешни работи во кабул повторно исклучи исполнување на барањата на Талибанците за ослободување на нивните соборци од затворите во Авганистан во замена за Јужнокорејците. Тие во средата убија еден од заложниците.