НАТО хепенинг во Скопје | Вести | DW | 04.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

НАТО хепенинг во Скопје

Евроатланскиот совет на Македонија по повод денот на Северната Алијанса традиционално денеска во Скопје организираше НАТО хепенинг. Родендентот на НАТО 4 април наредната година Македонија ќе го прославиме како земја кандидат со покана за членство во Алијансата, изјави на прославата македонскиот министер за надворешни работи Антонио Милошоски. На прославата од името на амбасадорите во Македонија се обрати абмасадорот на Валика Британија Роберт Четертон Диксон, кој истакна дека Биртанија е силен поддржувач на Макеоднија за нејзините аспирации за влез во НАТО и ЕУ, но зачленувањето ќе зависи од прогресот на реформите, нивната имплементација и полтичката стабилност во земјата.