Награда за Франсис Апија | Вести | DW | 11.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Награда за Франсис Апија

*

Германската канцеларка Ангела Меркел годинашнава германска Африка-награда му ја додели на Франсис Апија, научник од областа на правото во Гана. Тој со успех го примени системот на реформа на африканското општество, независно од политичките влијанија. На тој начин, изјави Меркел, тој покажа пример за другите африкански држави. Апија, од своја страна, изјави дека во Африка се појавува нова генерација луѓе кои сакаат нова слика за старата Африка на диктатори, корупција и повреди на човековите права.