Куба и Шпанија договорија дијалог | Вести | DW | 04.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Куба и Шпанија договорија дијалог

По речиси четири години од воведувањето санкции од страна на ЕУ кон Куба,социјалистичката држава најави готовност за преговори околу почитувањето на човековите права.Претставници на Куба и на Шпанија договорија во Хавана политички консултации на кои на дневен ред ќе се најдат и чувствителни теми.Првата рунда од разговорите е планирана за мај.Апсењето на 75 дисиденти во 2003 година доведе ЕУ да ги стави на мраз односите со Куба.