Комунални избори во Бугарија | Вести | DW | 28.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Комунални избори во Бугарија

*

6,9 милиони граѓани на Бугарија денеска се повикани да излезат на комунални избори. Треба да се изберат градоначалници, како и градски и општински советници во вкпно 264 локални единици. За фаворити во директните избори за гадоначалници се сметаат бугарските социјалисти. Изборите важат за тест за централно левичарската влада на премиерот Сергеј Станишев.