Колку вредат големите фудбалски тимови? | Панорама | DW | 03.06.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Колку вредат големите фудбалски тимови?

Фудбалот како можност за инвестирање: вредноста на најскапите клубови минатата година се зголемила за цели 14 проценти.

Според студија на консултантската мрежа КМПГ, вредноста на најголемите европски фудбалски клубови минатата година повторно пораснала и тоа за цели 14 проценти. При проценката на вредноста на клубовите предвид се земаат критериумите: познатост, профитабилност, спортски потенцијал, инфраструктура и приходи од продажба на ТВ-права. 

DW.COM

Реклама