Кина усвои нови мерки за заштита на сопственоста | Вести | DW | 16.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Кина усвои нови мерки за заштита на сопственоста

Кинескиот национален народен конгрес на последниот ден од годинашното заседание усвои законски предлози со кои се јакне заштитата на приватната сопственост. Така, за прв пат во Кина приватната се изедначува со државната сопственост. Со овие мерки кинеското раководство очекува поголеми инвестиции од странство. Но, на конгресот е решено да се укинат значителните даночни повластици за странските претпријатија и тие сега ќе бидат еднакво оданочувани, како и домашните.