Женева-Започнува конференција за ирачките бегалци | Вести | DW | 17.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Женева-Започнува конференција за ирачките бегалци

Денеска во седиштето на ОН во Женева започнува дводневна меѓународна конференција за помош на ирачките бегалци. Агенцијата за помош на бегалците на ОН на конференцијата покани 450 учесници од 60 земји. Секој месец инаку поради насилството во Ирак од земјата бегаат речиси 50 илјади луѓе. Околу 2 милиони лица се раселени во рамките на Ирак додека уште најмалку толу живеат во бегалство во Јордан и во Сирија.