ЕУ – расизам | Вести | DW | 21.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

ЕУ – расизам

ЕУ остро ги осудува сите облици на расизам, расна дискриминација и нетолеранција – се вели во изјавата на германското претесдателство по повод денешниот меѓународен ден на борбата против расизмот. Германија предупредува од појава на посуптилни облици на расизам и дискриминација, што ги погодуваат етничките и религиозни малцинства, доселениците, бегалците и барателите на азил. Ваквите проблеми се создаваат во контекст на глобализиацијата, создавањето мултиетнички општества и борбата против тероризмот.