ЕУ – размена на податоци | Вести | DW | 13.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

ЕУ – размена на податоци

*

Во борбата против криминалот, земјите на ЕУ договорија широка размена на податоци. Министрите за внатрешни работи на 27-те земји членки на средбата во Луксембург договорија поврзување на базите на податоци ширум Европа. Освен тоа, државите на ЕУ во иднина имаат намера да соработуваат повеќе во делот на протерување лица од просторот на унијата. За во иднина да се спречат бегалски драми во регионот на Средоземјето, ЕУ донесе одлука за засилување на поморските патроли.