ЕУ – економска прогноза | Вести | DW | 07.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

ЕУ – економска прогноза

Економијата во Европската унија, посебно во Германија, според проценките на Европската комисија, во оваа година ќе расте посилно од предвиденото. Во пролетната прогноза се оценува дека брутонационалниот производ на просторот на Унијата ќе порасне за 2,9 проценти, додека во наредната ќе биде малку помал – 2,7. Комисијата за Германија во оваа година предвидува пораст од 2,5 проценти.